dilluns, 8 de gener del 2024

RECOMANACIONS PREVENTIVES ENFRONT LA GRIP / RECOMENDACIONES PREVENTIVAS ANTE LA GRIPE

 

Estimades famílies,

Des de la Direcció General de Salut Pública ens demanen que us recordem la importància de la vacunació de la grip en els més petits, ja que els menors de cinc anys poden arribar a presentar complicacions greus, que són evitables si estan degudament immunitzats. En l’actualitat tots els centres de salut de les Illes Balears disposen d’una vacuna d’administració per via intranasal que pot ajudar a augmentar el nombre d’infants vacunats, i per tant a protegir-los de les complicacions de la malaltia, alhora que pot contribuir a reduir la transmissió del virus entre els membres més vulnerables de la família.

És fonamental ressaltar que la vacunació contra la grip actualment està oberta a tota la població balear. Independentment de si forma part o no dels grups de risc establerts en la primera fase de la Campanya de Vacunació, tothom pot vacunar-se de la grip. Recordeu que es pot demanar cita telefonant a INFOSALUT CONNECTA (971 22 00 00) o directament al CENTRE DE SALUT.

 A més, Salut Pública fa una sèrie de recomanacions preventives: 

- Netejar i desinfectar abans de fer determinades activitats.

- Procurar una ventilació adequada d’espais tancats, en la mesura que sigui possible. 

- Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o amb una solució hidroalcohòlica. 

- Cobrir-se el nas i la boca en tossir o esternudar. 

- Fer servir mocadors d’un sol ús per contenir les gotetes respiratòries o les secrecions, i llençar-los després als fems. 

- Evitar compartir objectes personals.

- Tenir cura específica d’àrees recreatives i fonts d’aigua.

- No dur els infants a escola si presenten símptomes (sobretot, febre) i insistir en la rellevància de vacunar-los contra la grip infantil.

                                                                                                         La direcció del centre


Queridas familias:

Desde la Dirección General de Salud Pública nos solicitan que os recordemos la importancia de la vacunación de la gripe en los más pequeños; ya que los menores de cinco años pueden llegar a presentar complicaciones graves, que son evitables si están debidamente inmunizados. En la actualidad todos los centros de salud de las Islas Baleares disponen de una vacuna de administración por vía intranasal que puede ayudar a aumentar el número de niños y niñas vacunados, y por tanto protegerlos de las complicaciones de la enfermedad. Al mismo tiempo pueden contribuir a reducir la transmisión del virus entre los miembros más vulnerables de la familia.

Es fundamental resaltar que la vacunación contra la gripe actualmente está abierta a toda la población balear. Independientemente de si forma parte o no de los grupos de riesgo establecidos en la primera fase de la Campaña de Vacunación, todo el mundo puede vacunarse de la gripe. Recordad que se puede pedir cita al teléfono de INFOSALUD CONECTA (971 22 00 00) o directamente al CENTRO DE SALUD.

Además, Salud Pública hace una serie de recomendaciones preventivas:

- Limpiar y desinfectar antes de hacer determinadas actividades.

- Procurar una ventilación adecuada de los espacios cerrados, en la medida que sea posible.

- Lavarse las manos a menudo con agua y jabón, o con una solución hidroalcohólica.

- Cubrirse la nariz y la boca al toser y estornudar.

- Utilizar pañuelos de un solo uso para contener las gotitas respiratorias o las secreciones, y seguidamente tirarlos a la papelera.

- Evitar compartir objetos personales.

- Prestar atención a las áreas recreativas y fuentes de agua.

- No llevar a los/las niños/as al colegio si presentan síntomas, sobretodo fiebre, e insistir en la importancia de vacunarlos contra la gripe infantil.


                                                                                                               La dirección del centro